3.07 Groen, duurzaamheid en recreatie


Een echt park en oeverrecreatie
Een echt park. Het zou toch wat zijn als we in Aalsmeer de mogelijkheid hebben binnen eigen gemeente op een gedegen manier te recreëren. Het volledige budget groen is op gegaan aan het kappen of het weghalen van groen.

Kortom HAC is van mening dat het tijd wordt dat we iets gaan doen aan de groenvoorzieningen in Aalsmeer en dat er een echt park komt, dat het mogelijk wordt om langs de oever te kunnen recreëren.

Een golfbaan, kampeermogelijkheden, starteiland, westeinderboulevard
Om Aalsmeer aantrekkelijk te maken voor zowel haar eigen inwoners en toeristen wordt het tijd om iets aan onze buitensportvoorzieningen te doen, zoals een golfbaan, een parkeerplaats voor campers, kampeermogelijkheden, het terugbrengen van het starteiland en een westeinderboulevard. Allemaal zaken die Aalsmeer aantrekkelijk kan maken.

Watersportvoorzieningen
Boot-, kano- en waterfietsverhuur en een waterski/wakeboardbaan is volgens een kenner een must voor de gemeente Aalsmeer. Niet alleen voor de toeristen maar zeker ook voor de eigen bewoners.

Duurzaamheid
In ons vorige programma opperde we al dat het verplicht moet worden om nieuwbouw te voorzien van zonnepanelen. PACT Aalsmeer had het constant over gasloos bouwen, volgens ons is dat wel mogelijk maar je moet wel zorgen dat bij het uitvallen van de stroom dat je iets hebt. Met zonnepanelen ben je zelfvoorzienend en is dat probleem opgelost. Het voordeel is ook nog dat je als koper korting kan krijgen op je hypotheek en voor de huurder dat er minder stookkosten zijn.

Naast de zonnepanelen op nieuwbouw vinden wij dat panden in eigendom van de gemeente ook voorzien moeten worden van zonnepanelen.

Indien het met greenpark niets wordt, stelt HAC voor een megazonnepanelenterrein aan te leggen.

Duurzaamheid moet je niet over praten, dat moet je doen en dat begint bij jezelf.