3.01 Arbeidsmigranten – Vluchtelingen JA, maar gelukszoekers krijgen geen voorrang!


HAC is van mening dat de arbeidsmigranten worden voorgetrokken ten opzichte van de eigen bevolking. Kijk naar greenpark. Ooit bedoeld voor aan de veiling gerelateerde bedrijven te huisvesten. Ter versterking van de veiling. Een vermogen heeft het de samenleving gekost.

Er is eindelijk wat beweging gekomen met de bedrijvigheid op dit gebied, maar grote delen zijn nog leeg. Wat is er wel op gekomen?

COA vs POLENHOTELS
We nemen u mee terug naar de vluchtelingencrisis van het jaar 2015. Het bestuur zat er mee in zijn maag. Wij willen namelijk geen landelijke standpunten nemen, omdat we een lokale partij zijn. We hebben voor en tegenstanders van een eventueel Asiel Zoekers Centrum (AZC) gesproken en kwamen toen met de conclusie dat een vluchteling altijd welkom is. Alleen komen er wel alleen vluchtelingen over de grens. Als u nu zou emigreren moet u ook uw eigen boontjes doppen. Zelfs als Europeaan dient u in een ander Europees land er voor te zorgen dat u uw eigen boontjes kan doppen. In Nederland worden de sluizen wagenwijd gezet en kan iedereen maar komen. HAC lanceerde daarom via haar facebookpagina een post over haar gedachtenrelaas. Niet veel later had onze fractievoorzitter de burgemeester aan de lijn. Ze waren ons vergeten te informeren over de komst van een AZC. Niets communicatie, geen overleg, het kwam. Aan de overkant waar jaren de discussie was geweest van een eventueel polenhotel. Heel sneaky. Door onze post ontstond er commotie. Plotseling zoals de komst aangekondigd was, was de komst weer stop gezet. Het COA had duidelijk een andere mening dan die van het college. Het college beweerde, uit monde van de burgemeester op 6 januari 2016, dat er niet meer gesproken werd (zie artikel van 7 januari 2016 op Aalsmeer Vandaag), de COA was er duidelijk over dat er nog onderhandeld werd. Dit wordt duidelijk uit onze tape opgenomen op 25 januari 2016.

Op dezelfde plek waar ooit het AZC moest komen is nu een vergunning afgegeven voor kamers voor tijdelijke bewoning. In de volksmond worden ze polenhotels genoemd. Het college spreekt liever over arbeidsmigranten.

HAC heeft niets tegen Polen (arbeidsmigranten). Ze werken hard maar zijn meestal minder opgeleid en ze werken voor minder loon dan de Nederlanders. Daar kunnen zij niets aan doen, maar het is de reinste concurrentievervalsing die er is. En nu met een vergunning in de hand met een wachtlijst in de regio voor ruim 500 gezinnen, wordt er hier pats boem een joekel van een woongelegenheid gebouwd. Wij vroegen hoe het zat met de prijzen die betaald gaan worden. Maffiapraktijken zijn het, legale huisjesmelkers zijn het en dat over de rug van die arbeidsmigranten. Gezinnen in Aalsmeer worden op straat gezet, omdat ze ergens achter wonen, het LIB houdt bijna elke bebouwing tegen maar voor de arbeidsmigrant knijpt het college een oogje dicht. Ze deed iets waar we de afgelopen jaren alleen maar van konden dromen, ze zocht de maas in de wet op.

Deden ze dat ook maar voor al die mensen die in de rij staan voor een betaalbare woning.

Daarom zegt HAC vluchtelingen ja, gelukszoekers krijgen geen voorrang. Wij wensen een lokaal handvest hoe we om gaan met lang verblijvende asielzoekers. Iedereen is welkom, maar wel zelf je broek op halen.