3.11 Lokale problematiek – bereikbaarheid


Bereikbaarheid
HAC heeft grote zorgen over de bereikbaarheid van Aalsmeer en Kudelstaart. Ondanks dat het openbaar vervoer bij een Kudelstaartse wethouder zat is het daar toch, ondanks onze waarschuwingen, fout gegaan. De andere hechten het belang er niet van om te zorgen dat een ieder toegang tot gedegen openbaar vervoer heeft.

 

Gezien de huidige ontwikkelingen maken wij ons ook vreselijke zorgen over de bereikbaarheid van het centrum en de Uiterweg. Het college heeft duidelijk geen besef dat het kruispunt Stommeerweg/Uiterweg/Van Cleeffkade overbelast is. Dit gaat nog veel erger worden met het uitdunnen van de oude N201, de N196. De kosten om alles te laten zoals het is bedragen €500.000,-. Wij vinden het onverstandig om de doorstroming af te laten nemen door hier van een éénbaansweg te maken met heel veel hindernissen. Wij voorzien ook problemen voor de hulpdiensten of als de Waterwolftunnel zoals gewoonlijk kuren vertoont of wegens onderhoud gesloten is. Vele plaatsen breiden hun grote randwegen uit en wij dammen het in. Snapt u het nog? Daarnaast voorspelt HAC een gigantische schadeclaim van pandeigenaren die onder beloftes van een eerder college de waarde van hun onroerend goed zien dalen.

HAC is van mening bij gewichtige zaken die de gehele gemeente aangaan, zoals bijvoorbeeld het afdammen van de N201 (N196) (DE KNIP), een gemeentelijk referendum gehouden moet worden.