3.12 Onderwijs


HAC is zich bewust dat de komende wensen met name bij de schoolbesturen liggen. Echter is HAC van mening dat je als gemeente wel besturen kan aanmoedigen of sturen in hun beleid. Bijvoorbeeld met een subsidie.

 

Elk kind moet kunnen sporten

Vanuit de landelijke overheid is er een subsidie verstrekt om kinderen meer te laten bewegen. Wij vinden dat die subsidie ook gebruikt moet worden om kinderen in de gemeente Aalsmeer allemaal aan het bewegen te krijgen. Wij vinden dat bewegen iets is dat je een kind moet leren. Dit kan door meer gym op school, de mogelijkheid om lid te zijn van een sportvereniging en indien de financiën van de ouder dit niet toe laat dit te subsidiëren door de gemeente. 

Geen suiker op school

HAC is van mening dat ook juiste voeding iets is wat op school een kind bij gebracht moet worden. Om ouders te stimuleren na te denken over gezonde voeding, wensen wij een verbod voor suikerhoudende voeding of drinken op scholen.

 

HAVO/VWO
De gemeente wilt wel graag dat we qua woningen groeien maar heeft geen goede HAVO/VWO voorziening. HAC pleit er voor dat dit in Aalsmeer gerealiseerd wordt.

Schulden

HAC is van mening dat ook hoe om te gaan met geld iets is dat geleerd moet worden op school. HAC pleit dan ook voor lessen over budgetbeheer, dit om schulden in de toekomst te voorkomen.