Nieuws


Nieuwjaarsreceptie van Het Aalsmeers Collectief Bram Heijstek bij watertoren (c) Lennart Pol

Beste inwoners van Aalsmeer en relaties van Het Aalsmeers Collectief, Wij hebben zojuist op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalsmeer mogen vernemen dat we toestemming hebben voor de locatie voor  onze nieuwjaarsreceptie.

Bij deze willen wij u dan ook uitnodigen om samen met ons op 17 januari van 15:00-17:00 te toosten op het nieuwe jaar. Zoals u van ons  gewend bent doen wij het anders dan de andere partijen. De locatie zal zijn bij de spreekbus op het surfeiland. We zullen zorgen voor wat warms te drinken en wat warms te eten.

Als entertainment zullen we u zelf aan het werk gaan zetten. U kunt kiezen om zelf uw instrument mee te nemen en anders zullen wij zorgen  dat er het een en ander staat. Er is alleen een ding, wij zorgen niet voor stroom, dus elektrische instrumenten zijn niet praktisch. Zeg het voort.

Wil je zitten? Neem een stoel mee. Heeft u facebook? Kijk wie er nog meer komt fb_button.

27-12-2014 Een overzicht van alle pleidooien van HAC tijdens de raadsvergaderingen

NIEUW van HAC een overzicht van al onze pleidooien van het afgelopen jaar: http://hetaalsmeerscollectief.nl/pleidooien-raadsvergaderingen/ Binnenkort komt er een koppeling met de schriftelijke vragen.

24-12-2014 De kerst- en nieuwjaarsboodschap van HAC

Kerstboodschap deel 1

HAC blikt terug Klik hier voor de laatste nieuwsbrief van HAC van 2014 waarin wordt gekeken naar het verleden en de toekomst.

13-12-2014 DE SPREEKBUS VAN HAC

De spreekbus
Al vrij snel nadat Het Aalsmeers Collectief in de gemeenteraad kwam heeft zij op donderdag haar spreekuur geïntroduceerd. Ondanks dat hier veel vraag naar is bemerkt HAC dat het gemeentehuis ook wrijving creëert en mensen afschrikt. Met name het gemak van het betreden zonder afspraak is een drempel die HAC wenst weg te nemen.
Afgelopen donderdagmiddag heeft Het Aalsmeers Collectief voor het eerst haar spreekbus in gebruik genomen. Door drukte bij de beletteraar zal deze pas in januari van belettering worden voorzien. Maar de spreekbus valt voldoende op en is daardoor ook herkenbaar.
Wat is het doel van deze spreekbus? Het doel van de spreekbus is om op zo laagdrempelige wijze zo dicht mogelijk bij de burger te komen. Zonder afspraak is een ieder vrij om binnen te stappen om over wat voor onderwerp dan ook zijn of haar hart te luchten. Ook zal de bus van een bord worden voorzien waarop het thema van de dag op staat, bijvoorbeeld de zorg of een bestemmingsplan.
Het zal de eerste weken even testen zijn op welke plek in de gemeente Aalsmeer het meest effectief is om te gaan staan, maar ziet het als een investering in het contact met de burger en is bereid daarin te investeren. Voor de komende weken (feestdagen, de laatste vrijdag van de maand, en 23 januari uitgezonderd) staan wij op de volgende tijden en plaatsen:
Dinsdag:     13:00 – 15:00 Praamplein Woensdag: 13:30 – 14:30 Ophelialaan
                     14:45 – 15:45 Hornmeer (thv de Hoogvliet of Visboer) Donderdags blijft het spreekuur op het gemeentehuis van 10:00 tot 16:00 Vrijdag:     13:00 – 15:00 Kudelstaart (thv Albert Heijn) 15:15 – 17:15 Oost (Poldermeesterplein)
Bij deze nodigen wij u allen uit voor een gratis kop koffie, thee of soep. Een afspraak maken kan ook: 0633917665.