Lentenota 2014 deel 2

Geplaatst door op dec 27, 2014 |


Agendapunt 3 van de oordeelsvormende gemeenteraadsvergadering d.d. 19-06-2014 de Lentenota 2014

Onderstaande is pleidooi + aantekeningen

Heeft u het gemerkt tijdens het auditoverleg? De kippen zaten mee te kakkelen.

Wij vragen ons werkelijk af wat de waarde is van dit document. Wij hebben ons als HAC in zowel de jaarrekening als de lentanota verdiept om goed te begrijpen waar we het over hebben, waar alleen de heer Schoo de man is die cijfers grappig vindt. Mevrouw Aydin en ik krijgen er alleen maar hoofdpijn van. Deste storender was de presentatie hierover. Wij waren het opgegeven moment kwijt. Wij hebben het gevoel dat dit stuk niet volledig is en daardoor niet duidelijk. Wij missen bijvoorbeeld nog het risico omtrent de problematiek van de stichtingen en de btw constructies. Wij hebben het gevoel over iets te beslissen waarmee wij ergens ja tegen zeggen waartegen wij helemaal geen ja tegen gezegd moet worden. Eerst een politiekdebat. Helemaal in combinatie met het feit dat er in 2015 nogal wat gaat gebeuren. Daar hadden wij graag nu al voorzieningen willen treffen. Wij willen het college verzoeken zo snel mogelijk voor 2014 en voor de komende jaren een mooi bezuinigingsoverzicht met posten waarop het mogelijk is te bezuinigen of anders te financieren.

Ook dit stuk mag wat ons betreft in Jip en Janneke taal.

Bij dit agendapunt wensen wij gaarne de volgende moties in te dienen.
1) De motie @Aalsmeer_nl
3) De red de werkende motie

PACT: Het college heeft geen visie, het rijdt met een dichtgeplakte auto en ziet alleen in de achteruit spiegel of zij een bocht hadden bereikt.

CDA: Willen wel zorg kunnen blijven bieden voor de mensen die het nodig maar willen ook de belastingen verlagen. Waar gaan we het dan van betalen.

Jobke: Een kaderstellende nota. Een kaderstellende nota zonder visie.
Er zijn nog inzake de 3d bezuinigingen nog zoveel onbekende punten dat de begroting nog weleens aangepast kan worden.

De lentanota is van april, dus was al vastgesteld voor dat er sprake was van een college, maar het is wel de schuld van de oppositie dat het niet besproken is.

Alleen wanneer zij het nodig acht komt er een onderzoek.