Groenvisie

Geplaatst door op dec 27, 2014 |


Agendapunt 2 van de oordeelsvormende raadsvergadering d.d. 11-09-2014 Groenvisie
Voorzitter, die eerste zin van de visie die is zo mooi. In de gebiedsvisie Aalsmeer 2020 is aangegeven dat Aalsmeer betrekkelijk veel groen en water heeft. WAUW. Nog een keer. In de gebiedsvisie Aalsmeer 2020 is aangegeven dat Aalsmeer betrekkelijk veel groen en water heeft. Ja water, heel veel water. Maar of we het groen, groen kunnen noemen. Eerder bruin, verrot althans niet onderhouden.

Ik moet zeggen dat tekst en opmaak er goed uitzien, ja mensen laten we positief blijven. Mooie zijkantnoten, heel groen, top. In de gebiedsvisie Aalsmeer 2020 is aangegeven dat Aalsmeer betrekkelijk veel groen en water heeft. Dat groen.

1) Hoe is de participatie in dit traject geweest?
2) Is het Wellantcollege en met name de Groenstrook hierbij betrokken geweest? Samenwerken is immers de sleutel tot succes.
3) Hoe zit het vuurlijnpad en de Noordvork? Is dat pad niet in het geding. Dat is trouwens volgens mij een van de weinige paden door Aalsmeer waar je echt kan recreëren. Dat kunnen we straks zeker wel vergeten, met de zevensprong. Lekker veilig.

Maar veel groen. We hebben heel veel parken. Ja als ik kaart 5 mag geloven dan is het heemstrapark het enige park nog in Aalsmeer wat je echt park mag noemen en die gaan we verkleinen. In Aalsmeer mogen we trouwens nog blij zijn. We hebben daar het stokkenland en piepklein stukje waar straks een nieuwe wijk naast wordt gebouwd. Ja heel veel groen. Als je in Kudelstaart woont, dan ben je helemaal de sjaak. Ook heel veel groen.

Uit onderzoek blijkt dat 10% meer groen in de directe woonomgeving zorgt voor eenzelfde afname van gezondheidsklachten. Ja wij hebben in Aalsmeer veel groen, maar weinig poen om onderhoud van te doen.

Zoals elk jaar stond ik afgelopen weekend weer op de braderie. Op de vraag: Wat zou u verbeterd willen zien in Aalsmeer antwoorden velen het onderhoud. Veel ergenis over de huidige staat van het groen. Meer nieuw groen vraagt om structureel meer poen. Zonder poen kan je vaak geen zaken doen. Dus ook niet onderhouden wat je behoort te doen.

Onze entree moet beter worden? Collega’s we zijn landelijk nieuws geworden. In het Nederlands Dagblad 15 augustus jl. stond het artikel Ontdekkingsreiziger te Aalsmeer. De bloemenstad Aalsmeer is landelijk bekend geworden om zijn entree in de dorpsstraat. Om te janken. En de journalist stelt zich de vraag: Hoe lang is de situatie al zo. Die vraag stellen wij nu ook. Volgens Karin Eveleens al tien jaar. Het laat wat zien van daadkracht van de gemeente Aalsmeer. En mevrouw Eveleens geeft ook de oplossing. WAUW deze wordt mooi. De Shovel, heeft u dat weleens gedaan buurman ergens lekker met een shovel door heen gewalst, lekker gevoel hoor. Lekker platmaken, opruimen. Maar hoeveel van dit soort situaties hebben we wel niet in Aalsmeer. Wij lezen hier helemaal niets over in de groenvisie. Hoe om te gaan met kassen, schuurtjes die niet meer gebruikt worden en door de natuur beetje voor beetje worden vernietigd.

Dat is echt een prachtig uitzicht wist u dat. Als je door Aalsmeer fietst ziel je tal van dit soort situaties. Wil je Aalsmeer echt groen en blauw maken zullen we eerst dit soort achterstallig onderhoud moeten opknappen voordat we nieuw plaatsen.

In de gebiedsvisie Aalsmeer 2020 is aangegeven dat Aalsmeer betrekkelijk veel groen en water heeft. Wij zien inderdaad veel water, en veel verloren groen, maar ook een gemeente zonder poen.

Daarom komen wij met de volgende twee moties:
– De jeugd met groene vingers motie
– De maak het groen groen motie

Op 02-10-2014 ging de gemeenteraad over dit onderwerp verder. HAC reageerde als volgt:

Agendapunt 3 De groenvisie
We hebben in Aalsmeer DE school als het gaat om groen. Die studenten zijn niet bij dit beleid betrokken. Dat vinden wij zonde. Betrek de jeugd bij ons groen.

Ook zal u van ons geen akkoord, dus geen poen, krijgen voor nieuwe projecten voordat u het huidige heeft opgeknapt.

Wij bleven TEGEN